Техническият паспорт е задължителен,направете го полезен! Обадете ни се: + 359 878 828 007

Източник: http://stroitelstvo.info/

 

Коментар на А4 творчески колектив:

Срокът се отнася за всички видове сгради без значение от собствеността (държавна, общинска или частна) и без значение от категорията на сградата.

Срокът за техническите паспорти на сградите се удължава до 2022 г.
Сн.: БГНЕС

Удължиха срока за изготвяне на техническите паспорти на сградите, съобщиха от Община Варна.
Срокът за паспорти на съществуващи строежи – държавна, общинска или частна собственост, в т.ч. строежите – смесена, държавна и частна собственост или смесена общинска и частна собственост, се удължава до 2022 година.

Това става ясно от изменението на Наредба №5 от 2006 година за техническите паспорти на строежите на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, обнародвана в днешния брой на Държавен вестник.

Съгласно ал.7 от ПЗР Община Варна ежегодно ще продължава да организира разяснителни кампании по райони за изготвянето на техническите паспорти на строежите, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Издаването на технически паспорти за жилищните сгради е заложено в европейската директива за сертифициране на сградите. Това са едни от най-важните документи, в които се описват всички технически и експлоатационни характеристики на обекта.


16  октомври 2015

Цялата статия може да прочетете на адрес: http://varna.dir.bg/news.php?id=20287784