Техническият паспорт е задължителен,направете го полезен! Обадете ни се: + 359 878 828 007

Желанието на клиентът е да приобщи лятната градина в двора на съществуваща къща, посредством покриване на откритото пространство между къщата и градината. Идеята на инвеститорът е покритието да е във вид на скатен покрив в стила на къщата, като по този начин да се направи нещо като дострояване.

Самата къща е печелила конкурс на Изовер и е проектирана от един от най – големите български архитекти – арх. Лозан Лозанов. Това прави дострояването и предизвикателство за всеки един проектант.

А4 не търсят излишно оригиналничене и се съсредоточават върху това да запазят вида, създаден от арх. Лозанов. За целта се отказват от идеята за скатни покриви, които сериозно биха изменили визията на сградата и се насочват към решение със скатен покрив. Така се разруваша съществуващия вътрешен скат на лятната градина (от страната на сградата) и пространството между него и къщата се покрива с плосък покрив. По този начин се получава тераса, ограничена от парапет, който дефакто се явява външния скат (от страната на улиците).